MOTOWELL SLOVENIJA

Na začetku 90. let 20. stoletja sta se brata Babo odločila ustanoviti lastno blagovno znamk motociklov Motowell. Še danes je podjetje v njunih rokah, kar je posledica njune podjetniške kulture in k čemur stremita:

- kakovost
- strokovnost
- partnerstvo

KAKOVOST:

Kakovost je poglaviten del Motowella. Nobeno vozilo ne zapusti tovarne brez temeljito opravljenega pregleda 50 kontrolnih točk in testne vožnje. Motowell zavrača kakršnokoli spletno prodajo zato se prodaja izključno pri kvalificiranih trgovcih, saj je to edina prava pot da kupec dobi izdelek brez napak in je zadovoljen še po mnogih letih uporabe izdelka. Proizvodnjo vozil pozorno spremljajo lastni inženirji, prav tako nenehne izboljšave proizvodnega procesa zagotavljajo 2 letno jamstvo na izdelke Motowell.

STROKOVNOST:

Veliko modelov sami oblikujejo in izdelajo. Z izboljšavami in spremembami izdelkov skrbijo za prepoznavnost znamke Motowell. Pred vključitvijo novega modela v prodajni program so prototipi temeljito preizkušeni. Po izboljšavah se vozila iz pred-proizvodnje podajo na več tednov trajajoč vzdržljivostni test po ulicah Budimpešte. Eno vozilo testira več voznikov - kurirske službe in raznašalci hrane, tako da se v kratkem času prevozi veliko kilometrov in je vozilo močno obremenjeno. Šele po uspešno prestanem testu gre model v serijsko proizvodnjo. Razvojni oddelek si je na ta način pridobil veliko znanja "know-how", kateri pri drugih znamkah ni več tako močno prisoten.

PARTNERSTVO:

Distributerje v prodaji vidijo kot partnerje. Motowell veliko dela na prijateljskem odnosu s svojimi trgovci. Šele ko se obe strani odkrito pogovarjata in skupaj rešujeta težave, se razvije dobro partnerstvo.
Distributerji nimajo določenih prodajnih kvot, zato so tudi trgovci mnogo bolj sproščeni in nepristranski pri pogovoru s stranko. S tem želijo doseči, da trgovec le svetuje in skupaj s stranko najdeta vozilo po njenih individualnih potrebah.